Armasarul St. Mawr

Armasarul St. Mawr
Preț: 18,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-1973-96-8
Editura:
Anul publicării: 2012
Ediția: I
Pagini: 208
Format: 20x14 cm

DESCRIERE

D. H. LAWRENCE - ARMÃSARUL ST. MAWR
- Editura Mondoro - Gramar

Romanul lui D. H. Lawrence, Armãsarul St. Mawr, urmãreşte schimbãrile care se petrec în sufletul şi în vieţile a douã femei, mamã şi fiicã: doamna Witt şi Lady Louisa Carrington.
Louisa, americancã de origine (fãcea parte dintr-o veche familie din Louisiana, emigratã în Texas, şi destul de bogatã), se cãsãtoreşte, în ciuda voinţei mamei sale, la o vârstã destul de fragedã (la 22 ani) cu bãrbatul pe care crede cã-l iubeşte, Rico (devenit Sir Henry dupã moartea tatãlui sãu, un înalt funcţionar al Guvernului din Melbourne, care se considerã un bun artist portretist şi vrea sã se impunã ca atare). Curând însã, mariajul lor devine o prietenie platonicã, o cãsãtorie desexuatã.
Într-un fel sau altul, armãsarul St. Mawr schimbã, prin noutatea pe care o aduce spiritul sãu neîmblânzit în peisajul domol al lumii englezeşti, percepţiile oamenilor asupra vieţii, convingerile şi pãrerile lor cu privire la lumea din jur, punând faţã în faţã prezentul şi trecutul, superioritatea sãlbãticiei şi superficialitatea lumii moderne. Prin influenţa pe care o exercitã asupra celor cu care intrã în contact, St. Mawr – ca personaj al romanului – se plaseazã în centrul universului romanesc - Brebeanu Alina

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0386 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Termene și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.