Arsène Lupin contra lui Herlock Sholmès

Arsène Lupin contra lui Herlock Sholmès
Preț: 22,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-1973-76-0
Editura:
Anul publicării: 2012
Ediția: I
Pagini: 256
Format: 20x14 cm

DESCRIERE

 
Maurice LeBlanc - Arsène Lupin contra lui Herlock Sholmès
- Editura Mondoro - Gramar

Alte aventuri ale celui mai faimos hoţ al tuturor timpurilor - Arsène Lupin. O adevărată colecţie poliţistă, originală prin modul de abordare. Maurice LeBlanc a intenţionat prin acest personaj să-i opună lui Conan Doyle (creatorul faimosului Sherlock Holmes) şi celebrei sale serii a detectivului superinteligent un personaj antagonic dar cu aceleaşi calităţi extraordinare. De această dată folosite pentru a scăpa de mâna lungă a justiţiei. O copie fidelă a curajului, excelenţei intelectuale şi vestitei şiretenii a detectivului care dezleagă orice enigmă. Un superhoţ.
O serie la fel de valoroasă şi expresivă ca şi celebrul detectiv Sherlock Holmes. Doar mai puţin cunoscută.
Garantăm excelenţa romanelor! O serie unică în România!
În acest volum Arsène însuşi îl înfrânge pe celebrul Sherlock Holmes (Herlock Sholmes în varianta schimbată de autor). De altfel evenimentele au aceeaşi construcţie ca şi la Doyle. Singura diferenţă constă în aceea că principiile eroului sunt total opuse faţă de cele ale lui Doyle în celebra seria Sherlock Holmes! Dar au aceeaşi onestitate!
 
Herlock Sholmès –  sosia literară a celebrul detectiv englez Sherlock Holmes. Maurice Leblanc a încercat să împrumute din faima acestuia construind personajul oponent Arsene Lupin – hoţul gentilom,  renumele acestuia rivalizând cu cel al detectivului englez. La protestele lui Sir Arthur Conan Doyle, numele lui Sherlock din operele lui Leblanc a fost schimbat ulterior în Herlock Sholmès, doctor Watson în doctor Wilson, str. Baker în str. Parker etc…, tocmai pentru a evita rivalitatea poliţistă francezo-engleză!!!

RECENZII

Rating general
4 (2 recenzii)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
1
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

Bineinteles

Este acelasi Sherlock Holmes dar are numele schimbat pentru drepturile de autor probabil. Oricum e tare hotul Arsene. La invins pana si pe Holmes.
3

Herlock Sholmes sau Sherlock Holmes

Cand am cumparat-o am crezut ca e cu Sherlock Holmes. Vad ca e acelasi dar are numele schimbat! S-o fi inspirat de acolo!
Created in 0.0265 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Termene și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.