Cele mai frumoase aventuri ale lui Nils Holgersson cu gâştele sălbatice

Cele mai frumoase aventuri ale lui Nils Holgersson cu gâştele sălbatice
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8395-63-0
Editura:
Anul publicării: 2013
Ediția: I
Pagini: 362
Format: 20x14 cm

DESCRIERE

Selma Lagerlöf - Cele mai frumoase aventuri ale lui Nils Holgersson cu gastele salbatice - Editura Mondoro - Gramar
Minunata călătorie a lui Nils Holgersson (Original - Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige) este o faimoasă ficţiune scrisă de către autoarea de origine suedeză, Selma Lagerlöf, publicata în doua parţi, în 1906 şi 1907. Contextul în urma caruia s-a publicat romanul a fost o directivă a Asociaţiei Naţionale a Profesorilor în care se propunea scrierea unei carţi pentru şcolile publice.
"Şi-a dedicat trei ani pentru studierea naturii şi familiarizarea cu viaţa păsărilor şi animalelor. A încercat să descopere cât mai multe din legendele şi poveştile din folclorul diferitelor regiuni. Toate acestea le-a ţesut într-un mod ingenios în povestea ei." (Velma Swanston Howard.)
Selma Lagerlöf, asemeni altor mulţi intelectuali suedezi ai vremii, a fost o susţinatoare a reformei scrierii suedeze. Când a fost publicată în 1906, cartea a fost una din primele care a adoptat noua scriere introdusă de către guvern prin rezoluţia de la 7 aprilie, 1906.
Citiţi o carte - vedeţi o ţară - şi toate astea călare pe un gâscan numit Martin! Eee!

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

O carte foarte frumoasa

O carte foarte frumoasa pentru copii. A fost scrisa de Selma Lagerloef la vremea respectiva pentru a invata copii frumusetile Suediei si meseriile vremii

Cărți noi - Capodopere - Literatură universală

Created in 0.0342 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Termene și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.