Crima si pedeapsa

Crima si pedeapsa
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-1973-85-2
Editura:
Anul publicării: 2012
Ediția: I
Pagini: 610
Format: 20x14 cm

DESCRIERE

Crimă şi pedeapsă - F. M. DOSTOIEVSKI - Editura Mondoro
 
Într-una din primele zile ale lui iulie, către seară, pe o căldură înăbuşitoare, un tânăr părăsi locuinţa sa, o odăiţă mobilată pe care o avea în strada S., şi se îndreptă cu paşi mărunţi, nehotărât, spre puntea K.
Avusese norocul să nu-şi întâlnească gazda pe scară. Odăiţa pe care o ocupa în mansarda unei case cu cinci etaje semăna ca mărime mai mult a dulap decât a cameră. Gazda – care îi închiriase cămăruţa, îi dădea dejunul şi îi stătea la dispoziţie pentru orice avea nevoie – locuia cu un etaj mai jos şi, de câte ori pleca de acasă, era nevoit să treacă pe la bucătăria ei, a cărei uşă era mai totdeauna deschisă. De fiecare dată avea un sentiment de laşitate de care se ruşina încruntând din sprâncene, căci era mult dator gazdei şi se ferea să dea ochii cu ea.
De felul lui nu era sfios sau laş, din contră. Trăia însă de câtăva vreme sub o stare nervoasă care se apropia de ipohondrie; închis în sine, retras, evita orice întâlnire, nu numai cu gazda. Sărăcia îl copleşise, cu toate că nu-i mai simţea greutatea. Renunţase să se ocupe de lucrurile practice care îi asigurau existenţa, nu simţea câtuşi de puţin nevoia de a munci. În realitate, nu se temea nici de ameninţările ei, dar să fie nevoit să se oprească pe scară, să asculte tot felul de palavre despre lucruri indiferente, toate ameninţările şi plângerile ei, să caute să scape prin scuze şi minciuni – asta nu! Prefera să se strecoare pe scară ca o pisică şi s-o şteargă fără să fie văzut de nimeni.
De altfel, când se văzu în stradă, se miră că de astă dată se temuse atât de o întâlnire cu gazda.
„Plănuiesc o faptă atât de mare şi mă tem de astfel de nimicuri”, se gândi zâmbind straniu...
 

RECENZII

Rating general
5 (2 recenzii)
5 stele
2
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

Da!

O adevărată capodoperă!. O recomand tuturor.
5

Crimă și pedeapsă

O VREAU CU ORICE PRET!CARTEA!!!

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1911 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Termene și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.