Novacestii

Novacestii
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-695-026-8
Editura:
Anul publicării: 2016
Ediția: I
Pagini: 132
Format: 17x17 cm

DESCRIERE

Novăceştii - Mihai Opriş - Editura Mondoro
... Zgripţuroaica îşi lărgi gura în care abia dacă-i mai rămăseseră doi-trei dinţi, negri şi strâmbi, într-un fel de rânjet, şi cu un glas dogit şi aspru ca de sticlă pisată, zise mieros:
– M-ai chemat, stăpâne? Gaia e aici!
Ali se-ntoarse surprins către ea, dar Baba Gaia, rotindu-se ca un sfredel în jurul lui, nu-i dădu răgaz să vorbească:
– Ştiu tot, Luminatule! Ştiu tot ce te frământă!
– De unde ştii? se încruntă el, înciudat că prin puterile ei, zgripţuroaica ar fi putut afla şi de năluca lui Gruia, care-l speriase aşa de rău.
– Baba Gaia ştie tot! Gândul la Novac te roade, nu-i aşa?
Ali-Paşa continuă se se-nvârtă prin încăpere ca un leu în cuşcă.
– Nu mi-e de ajuns că ştii. Mi-ar fi mai de folos dacă ţi-ai arăta puterile!
– Priveşte! îi spuse ea, rânjind cu dinţii ei strâmbi şi negri şi, cu un gest neaşteptat scoase cu mâna ochiul care sclipea şi-l puse în palmă. Minune! Ochiul deveni un glob cu transparenţe ciudate, apoi se prefăcu într-o lumină jucăuşă ca de licurici, care-i cuprinse întreaga fiinţă. Întinse un deget lung şi uscat spre Corbul Negru, ocupat să ciugulească boabe dintr-un ciorchine de strugure şi, deodată, o lumină sclipitoare ţâşni din făptura ei şi-l învălui brusc. Corbul deveni o broască râioasă care începu să orăcăie şi să salte caraghios printre ciorchinii de struguri resfiraţi pe talgerul de argint.
– Ei, te mai îndoieşti de puterile mele, stăpâne?
– Auzisem că ţi le-ai pierdut, babo! se arătă mulţumit paşa.
– Cât timp o să-mi păstrez ochiul fermecat, nimeni şi nimic n-o să mă poată învinge! zise ea cu trufie, apoi glasul îi deveni din nou slugarnic:
– Cu ce-i pot fi de folos bunului meu stăpân?
– Fă ce-i şti şi scapă-mă de ultimul Novac!

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0356 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Termene și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.