Povesti ardelenesti

Povesti ardelenesti
Preț: 18,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-1973-92-0
Editura:
Anul publicării: 2012
Ediția: I
Pagini: 192
Format: 20x14 cm

DESCRIERE

ION POP RETEGANUL - Poveşti Ardeleneşti
- Editura Mondoro - Gramar

Comparat cu Petre Ispirescu al Munteniei, Ion Pop Reteganul se înscrie în panoplia istoriei literare ca unul dintre folcloriştii de seamă ai neamului românesc, ce a reuşit prin strădaniile sale de veritabil patriot, să scoată la lumină şi să perpetueze lucrări şi creaţii literare fără de care, astăzi, literatura română ar fi fost, poate, incompletă.
Notabile sunt parte din lucrările sale pe care le amintim în treacăt….. Starostele sau datini de la nunţile românilor ardeleni (1891), Poveşti din popor (1895), Nuvele şi schiţe (1899), Poezii poporalecântece bătrâneşti (1900), Poveşti şi snoave (1903).
Ion Pop Reteganul ne aminteşte în această culegere parte din istoria folclorică a românilor, aşa cum se cuvine, aşa cum vine ea din neamuri strămoşeşti, aşa cum o citim de fiecare dată cu plăcere şi la Creangă şi la Ispirescu şi la Slavici, şi la Eminescu.

Din cuprins:
AFLATUL
TOARCEŢI, FETE, C-A MURIT BABA CLOANŢA...
VIZOR, CRAIUL ŞERPILOR
DOFTORUL TODERAŞ
CRÂNCU, VÂNĂTORUL CODRULUI
ARIPĂ-FRUMOASĂ
MAMA CEA REA
STAN-BOLOVAN
MĂR ŞI PĂR
POVESTEA LUI PAHON
PIPĂRUŞ PETRU ŞI FLOREA ÎNFLORIT
VOINICUL PARSION
Lectură plăcută!

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0394 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Termene și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.