Povesti rusesti

Povesti rusesti
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-695-062-6
Editura:
Anul publicării: 2016
Ediția: I
Pagini: 144
Format: 20x14 cm

DESCRIERE

Poveşti ruseşti - W. R. S. Ralston - Editura Mondoro
 
...— Bună seara, Marusia! a spus el.
— Bună seara! a spus ea.
Au început dansurile şi jocurile. El s-a tras şi mai aproape de Marusia şi nu făcea un pas mai departe de ea. A sosit vremea să plece acasă.
— Hai afară să ne luăm rămas bun, Marusia! zice străinul.
Ea a ieşit pe uliţă şi, în vreme ce îşi lua rămas bun de la el, a agăţat pe furiş laţul de unul din nasturii lui. El a plecat pe drumul lui, iar ea a rămas unde era, deşirând ghemul. După ce l-a deşirat pe tot, ea a mers după fir, ca să afle unde locuia logodnicul ei. La început firul a urmat drumul, apoi   s-a întins peste tufe şi şanţuri şi a dus-o pe Marusia spre biserică şi direct în pridvorul acesteia. Marusia a încercat uşa; era încuiată. A mers în spatele bisericii, a găsit o scară, a pus-o în dreptul unei ferestre şi a urcat să vadă ce se afla înăuntru. Intrând în biserică, ea s-a uitat şi l-a văzut pe logodnicul ei stând lângă o groapă şi mâncând dintr-un cadavru – pentru că în noaptea aceea fusese lăsat în biserică un cadavru.
Ea a vrut să coboare în linişte pe scară, dar, de frică, nu a mai fost atentă şi a făcut zgomot. Atunci ea a fugit acasă... aproape leşinată de frică, închipuindu-şi tot drumul că era urmărită. Era aproape moartă când a intrat în casă. A doua zi dimineaţă, mama ei a întrebat-o:
— Ei, Marusia, l-ai văzut pe tânăr?
— L-am văzut, mamă, a răspuns ea.
Dar nu i-a spus ce altceva mai văzuse.
Toată dimineaţa Marusia a stat gândindu-se dacă să meargă la şezătoare sau nu.
— Du-te! i-a spus mama. Distrează-te cât eşti tânără!
Aşa că ea a mers la şezătoare; diavolul era deja acolo. Jocurile, distracţia, dansurile au început din nou; fetele nu ştiau nimic despre ce se întâmplase. Apoi au început să se pregătească de plecare.
— Hai, Marusia, zice Cel Rău, vino să mă petreci!
Ea era speriată şi nu s-a mişcat din loc. Atunci toate celelalte fete au început să o întrebe:
— Ce mai stai pe gânduri? Da’ sfioasă te-ai mai făcut!  Du-te şi petrece-l pe băiat!
Nu putea să nu o facă. A ieşit, neştiind ce se va întâmpla. Imediat ce au ajuns pe uliţă, el a început să o întrebe:
— Ai fost în biserică astă noapte?
— Nu.
— Şi ai văzut ce făceam acolo?
— Nu.
— Foarte bine! Mâine tatăl tău va muri!...
 
O nouă colecţie de poveşti internaţionale la Editura MondoRo
 
Din serie mai fac parte: 2 Poveşti Japoneze, 3 Poveşti Galeze, 4 Poveşti Celtice, 5 Poveşti Indiene, 6 Poveşti Turceşti, 7 Poveşti Olandeze, 8 Poveşti Chineze, 9 Poveşti Persane şi Sud-Africane, 10 Legende şi poveşti antice.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0614 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Termene și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.