Winnetou (3 volume)

Winnetou (3 volume)
Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - doar la cerere
Autor:
ISBN: 978-973-1973-63-0
Editura:
Anul publicării: 2012
Ediția: I
Pagini: 433+457+452
Format: 20x14 cm

DESCRIERE

KARL MAY - WINNETOU
- Editura Mondoro - Gramar

La data de 25 februarie 1842 - se naşte în Ernstthal (Munţii Metaliferi ai Saxoniei) Karl May, al cincilea copil al ţesătorului Heinrich August May. Datorită unei boli, copilul orbeşte la scurt timp după naştere. Mama lui Karl May trece examenul de moaşă şi astfel devine posibilă o operaţie oftalmologică la Dresda, prin care copilul îşi recapătă vederea.
Karl May devine un băiat care aşează popicele în cârciuma Engelhardt din Hohenstein.
Mult mai târziu, în 1892 – Editura F. E. Fehsenfeld îi publică primele şase volume din „Gesammelten Reiseerzaehlungen” („Culegere de povestiri de călătorie”). Tipărirea acestor volume în Editura Fehsenfeld, cu ornamentaţia tipică în negru şi auriu pe pânză verde va fi păstrată până în zilele noastre ca o tradiţie a operelor lui Karl May, sub genericul „Volumele verzi”.
În anul 1893 în cadrul „Culegerii de povestiri de călătorie” apar trei volume intitulate „Winnetou”, pentru care Karl May rescrie primul volum, iar pentru volumele doi şi trei foloseşte povestirile cu Winnetou deja publicate în reviste şi le leagă între ele prin capitole corespunzătoare.

O frumoasă şi originală lucrare ce a încântat generaţii la rând prin stilul                           şi originalitatea ei.

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Capodopere - Literatură universală

Created in 0.2394 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Termene și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.