Balta Alba

Balta Alba
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8395-38-8
Editura:
Anul publicării: 2015
Ediția: I
Pagini: 264
Format: 20x14 cm

DESCRIERE

 În conştiinţa literară românească, Vasile Alecsandri s­a impus, mult timp, în primul rând ca „rege­al poeziei“, cum l­-a definit Eminescu, deşi opera sa s­-a construit şi pe alte două coordonate esenţiale ale creativităţii naţionale, dramaturgia şi proza. Spre deosebire de ceilalţi scriitori din epoca sa, Vasile Alecsandri nu este livresc, nu călătoreşte cu baedeckerul în mână, ci este prin excelenţă spontan, personal, transcriind senzaţiile proprii, directe. Vasile Alecsandri este, ca scriitor, un autentic călător romantic, cu o structură sufletească şi spirituală adecvată.
În 1842, când întreprindea O primblare la munţi, Vasile Alecsandri se situa pe o altă coordonată majoră, specifică romantismului românesc, aceea a descoperirii frumuseţilor naţionale.

Printre noi se găsea un tânăr zugrav franţez, care pentru întâia dată ieşise din ţara lui spre a face un voiaj în Orient.

— Domnilor, ne zise el, vă mărturisesc cu ruşine că, pân-a nu veni în ţara d-voastre, nici nu   presupuneam că se află în Europa o Moldavie şi o Vălahie. Dar nu mă plâng nicidecum, de vreme ce, ca un nou Columb, am avut plăcere a descoperi eu însumi aceste frumoase părţi ale lumei şi a mă încredinţa că, departe de a fi locuite de antropofagi, ele cuprind în sânul lor o soţietate foarte plăcută.

 

Vasile Alecsandri - Balta Albă domnilor!

RECENZII

Rating general
5 (2 recenzii)
5 stele
2
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

Alecsandri şi înca ceva!

O carte de referinţă a literaturii române. Ar trebui citită încă din şcoală! Este f.f.f.f. atractiva. Dar Alecsandri e unic. Aşa vad eu.
5

OOOOpa

De cand o caut!. In sfarsit am gasit-o!

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0308 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Termene și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.