Fat Frumos din Lacrima. Calin Nebunul

Fat Frumos din Lacrima. Calin Nebunul
Preț: 14,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-695-105-0
Editura:
Anul publicării: 2019
Ediția: I
Pagini: 56
Format: 24x17 cm

DESCRIERE

Făt-Frumos din lacrimă - Mihai Eminescu - Editura Mondoro
 
Făt-Frumos din lacrimă
Borta vântului
Finul lui Dumnezeu
Frumoasa lumii
Călin Nebunul
 
... Sculată din patul ei, ea se aruncă pe treptele de piatră a unei bolte în zid, în care veghea, deasupra unei candele fumegânde, icoana îmbrăcată în argint a Maicei durerilor. Înduplecată de rugăciunile împărătesei îngenuncheate, pleoapele icoanei reci se umeziră şi o lacrimă curse din ochiul cel negru al mamei lui Dumnezeu. Împărăteasa se ridică în toata măreaţa ei statură, atinse cu buza ei seacă lacrima cea rece şi o supse în adâncul sufletului său. Din momentul acela ea purcese îngreunată.
Trecu o lună, trecură două, trecură nouă, şi împărăteasa făcu fecior alb ca spuma laptelui, cu părul bălai ca razele lunei.
Împăratul surâse, soarele surâse şi el în înfocata lui împărăţie, chiar stătu pe loc, încât trei zile n-a fost noapte, ci numai senin şi veselie; vinul curgea din butii sparte şi chiotele despicau bolta cerului.
Şi-i puse mama numele Făt-Frumos din lacrimă...
 
Eminescu!
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0376 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Termene și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.