Othello. Regele Lear

Othello. Regele Lear
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8395-48-7
Editura:
Anul publicării: 2013
Ediția: I
Pagini: 276
Format: 20x14 cm
Categoria: Teatru

DESCRIERE

William Shakespeare - Regele Lear / Othello - Editura Mondoro - Gramar

Tragedia Othello se crede că a fost reprezentată pentru prima oară în 1604, cu alte cuvinte Shakespeare a scris această piesă în plină maturitate. Othello a fost tipărită pentru prima oară în 1622. Shakespeare a împrumutat subiectul piesei din Heccatommithi, o culegere de povestiri pe care Giraldi Cinthio, un italian, a publicat-o în 1565.
Traducerea în româneşte pe care o dăm publicului nostru este cât se poate de exactă, ca şi traducerea piesei Hamlet, făcută tot pentru această bibliotecă. Textul de care   ne-am servit este cel cunoscut sub numele de The Globe.
Vom fi scuzaţi că am păstrat până şi trivialităţile; ele abundă în Othello şi uneori a trebuit să le mai ascundem puţin. A le suprima însă ar fi fost mai rău, căci cititorii nu ar mai avea dinaintea ochilor piesa lui Shakespeare - Victor Anestin

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1584 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Termene și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.