Sonata Kreutzer. Moartea lui Aleanin. Diavolul

Sonata Kreutzer. Moartea lui Aleanin. Diavolul
Preț: 18,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-1973-81-4
Editura:
Anul publicării: 2012
Ediția: I
Pagini: 214
Format: 20x14 cm

DESCRIERE

TOLSTOI - SONATA KREUTZER / Moartea lui Aleanin / Diavolul                                - Editura Mondoro - Gramar

Nuvela Sonata Kreutzer a lui Lev Nicolaevici Tolstoi se conturează ca o analiză a societăţii de sfârşit de secol XIX, dezbătând în principal diferenţele dintre statutul bărbaţilor şi cel al femeilor şi modul în care aceştia sunt educaţi.
În timpul unei călătorii cu trenul, naratorul remarcă în vagonul în care se află prezenţa unui personaj deosebit de interesant: Posdnicev, cunoscut pentru faptul că îşi ucisese soţia într-un acces de gelozie. O dată ce călătorii reuniţi în acelaşi compartiment adoptă drept temă de discuţie modul de realizare a căsătoriilor în prezentul povestirii comparativ cu felul în care se făceau în trecut, fiecare personaj îşi arată preferinţa pentru vechile reguli (căsătorii aranjate) sau, din contră, pentru cele noi (căsătorii din dragoste). Identificarea lui Posdnicev ca cel care săvârşise o crimă face ca toţi călătorii să părăsească compartimentul, mai puţin naratorul. Astfel, începe confesiunea lui Posdnicev privind toate suferinţele îndurate în timpul căsniciei – suferinţe care derivă din educaţia necorespunzătoare primită de femei şi bărbaţi.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0533 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Termene și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.