Degetica si alte povesti

Degetica si alte povesti
Preț: 18,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-695-095-4
Editura:
Anul publicării: 2018
Ediția: I
Pagini: 232
Format: 20x14 cm

DESCRIERE

DEGEŢICA - POVEŞTI - Hans Christian ANDERSEN - Editura Mondoro
 
A fost odată o femeie care dorea mult să aibă un copil mic de tot, dar nu ştia deloc de unde să-l ia. Atunci se duse la o bătrână vrăjitoare şi-i vorbi astfel:
— Aş vrea din tot sufletul să am un copil mic. N-ai putea să-mi spui de unde l-aş putea căpăta?
— Foarte uşor! răspunse vrăjitoarea. Ţine firul acesta de orz, dar vezi că el nu e din soiul celor care cresc pe câmp sau care se dau de mâncare găinilor. Pune-l într-o oală de flori şi ai să te minunezi de ceea ce vei vedea!
— Îţi mulţumesc! zise femeia şi îi dădu vrăjitoarei un galben, căci acesta era preţul firului de orz.
Apoi se duse acasă şi făcu aşa cum o învăţase bătrâna. Îndată crescu o floare minunată şi mare, care părea o lalea, dar petalele se ţineau strânse, de parcă ar fi stat închise în boboc.
— Ce floare frumoasă! zise femeia şi sărută petalele roşii şi galbene.
Însă în clipa sărutării floarea se deschise deodată. Era, într-adevăr, o lalea – se vedea bine aceasta –, iar în mijlocul florii stătea o fetiţă mică de tot şi frumoasă cum nu se găsea alta pe lume. Era pe jumătate cât degetul cel mare de înaltă şi îi puse numele Degeţica.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0330 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Termene și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.