Legenda lui Robin Hood

Legenda lui Robin Hood
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-695-112-8
Editura:
Anul publicării: 2019
Ediția: I
Pagini: 208
Format: 20x14 cm

DESCRIERE

Legenda lui Robin Hood - Mondoro
 

În povestirile pe care le-am spus în cartea aceasta am relatat câteva dintre cele mai bune întâmplări amintite în balade, dar am inclus, de asemenea, şi alte poveşti despre Robin şi am adăugat întâmplări şi evenimente închipuite, astfel încât să zugrăvesc o imagine fidelă a vremurilor în care a trăit el.

Aşa cum regele Arthur a fost eroul cavalerilor din Anglia în epoca feudală, tot aşa şi Robin Hood a fost eroul sau omul iubit în rândul oamenilor sărmani. Şerbii şi iobagii erau legaţi de câmpurile şi de munca lor cu lanţurile obiceiurilor; orice încălcare a legii era pedepsită repede şi cu asprime. Era frumos, deci, ca în ceasurile de odihnă să asculţi cântece despre îndrăzneţul proscris Robin Hood, care fusese odată la fel de înlănţuit de legi cum erau ei, dar care fugise spre libertatea pădurii, unde, cu îndrăzneală şi neruşinare, râdea de legile aspre ale regelui şi pornea la luptă împotriva tuturor acelor lorzi bogaţi şi preoţi trufaşi, care erau duşmanii sărmanilor.

Robin Hood este, într-adevăr, un erou la fel de viteaz şi de generos ca oricare altul ce se găseşte în literatura engleză şi, atâta vreme cât iubirea pentru pădurile verzi şi pentru locurile sălbatice continuă să aprindă inimile fetelor şi băieţilor voinici, sunt sigur că poveştile despre Robin Hood şi proscrişii lui vor fi întotdeauna apreciate.

Henry Gilbert

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Poveşti extraordinare - Cele mai comentate cărți

Created in 0.0373 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Termene și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.