Viaţa şi aventurile lui Robinson Crusoe

Viaţa şi aventurile lui Robinson Crusoe
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-695-101-2
Editura:
Anul publicării: 2018
Ediția: I
Pagini: 394
Format: 20x14 cm

DESCRIERE

DANIEL DEFOE - ROBINSON CRUSOE - Editura Mondoro
 
... Eram de treisprezece zile pe ţărmul acesta şi fusesem de unsprezece ori pe bordul corăbiei, aducând tot ce putea duce, cu mâinile sale, un singur om. Cred că, dacă ar fi ţinut vremea caldă, aş fi adus toată corabia, bucată cu bucată. Dar, pregătindu-mă pentru a douăsprezecea expediţie, am observat că vântul începea să se înteţească. Totuşi, am pornit când apa se retrăgea şi, deşi credeam că am golit cabinele de tot ce se putea, am descoperit un dulap cu sertare, iar într-unul din aceste sertare am găsit două sau trei briciuri şi o pereche de foarfece mari, precum şi vreo zece sau douăsprezece cuţite şi furculiţe bune. Într-altul, am găsit vreo treizeci şi şase de lire – nişte monede europene, altele braziliene, câţiva ducaţi şi monede de aur şi de argint.
Văzând aceşti bani, am zâmbit în sinea mea: „O, avere deşartă!”, am zis cu glas tare. La ce mai eşti bună acum? Pentru mine nu valorezi nimic – nu, nici nu merită să te urnesc din loc. Oricare dintre cuţitele acelea valorează mai mult decât tine întreagă. N-ai la ce să-mi foloseşti – rămâi, deci, unde eşti şi du-te pe fundul mării, ca o fiinţă a cărei existenţă nici nu merită menţionată.”...
 

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

Robinson ... Copilăria mea

O carte de mare valoare ce mi-a definit copilăria şi, în aceeaşi măsură, viaţa. O aventură a spiritului. O carte pentru suflete mari!

Cărți noi - Poveşti extraordinare

Created in 0.0415 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Termene și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.